Voor onze opdrachtgever Scheldezoom Farmacie zoeken wij ziekenhuisapothekers.

De Frontoffice ziekenhuisapotheken van Scheldezoom Farmacie bieden een dynamische werkplek waar jij je samen met het team mag inzetten om hoogwaardige farmaceutische zorg te leveren.

Het team en jouw ril in het team

De Frontoffice ziekenhuisfarmacie bestaat uit de ziekenhuisapotheken van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis (Adrz) in Goes, Vlissingen en Zierikzee en ZorgSaam, in Terneuzen en Oostburg. Binnen Scheldezoom Farmacie zijn ook een productieafdeling, TDM/toxicologie laboratorium en een afdeling Instellingszorg aanwezig. Voor ziekenhuis verplaatste zorg heeft Scheldezoom de Speciaalapotheek. Bij Scheldezoom werken ca. 200 collega’s. Binnen de vakgroep ziekenhuisfarmacie zijn momenteel 4 ziekenhuisapothekers en 3 apothekers van het ziekenhuis werkzaam. Daarnaast werken er bij Scheldezoom Farmacie nog apothekers voor de afdelingen Productie en Laboratorium, en voor de afdeling Instellingszorg. Hieronder vallen verpleeghuizen, revalidatiecentra en een psychiatrische kliniek, Emergis.

Binnen de ziekenhuizen wordt de volledige ziekenhuisfarmacie bedreven, dit is o.a. een level II IC, dialyse, (hemato-)oncologie, bariatrische chirurgie, cardiologisch interventie centrum en radiofarmacie. Beide ziekenhuizen gebruiken Chipsoft Hix als ziekenhuissoftware. Voor de geneesmiddellogistiek en productie maakt Scheldezoom gebruik van Navision Business Central. Er is een gezamenlijke dagdienst voor de oncologische farmaceutische zorg in beide ziekenhuizen.

Jouw werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit:

 • klinische dienstverlening (dagdiensten);
 • 24/7 bereikbaarheidsdiensten voor alle instellingen behorende bij Scheldezoom Farmacie;
 • apotheker oncologie (cytotheker) dagdiensten;
 • commissiewerk binnen de ziekenhuizen.

Specifieke taken en verantwoordelijkheden kunnen in afstemming met de vakgroep worden verdeeld op basis van interesse en specialisatie. Hierin is ruimte voor eigen initiatief.

In verband met pensionering zijn we op zoek naar kandidaten die mogelijk geïnteresseerd zijn in de functie van gevestigd apotheker.

Voorbeelden van ontwikkelingen voor de komende jaren in de ziekenhuizen zijn: het verhuizen van dagbehandelingszorg naar de thuissituatie (Juiste Zorg op de juiste plek), zoals thuistoediening van chemotherapie bij Adrz. Het uitrollen van doorgebruik van medicatie van thuis in het ziekenhuis. Het uitrollen van de VTGM module van Hix in ZorgSaam. Het finetunen van processen als medicatieverificatie bij opname en ontslag.

Wat wordt gevraagd?

 • Je bent (bijna) geregistreerd ziekenhuisapotheker.
 • Je hebt interesse in oncologische zorg.
 • Je bent resultaatgericht en kunt zelfstandig en projectmatig werken.
 • Je beschikt over improvisatie- en organisatietalent en je houdt van samenwerken.
 • Je bent flexibel, collegiaal, klant- en patiëntgericht en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je draagt innovatie een warm hart toe.

Je bent bereid je (op termijn) in de regio Zeeland/Brabant te vestigen. Een regio, en meer precies de Zeeuwse regio, met de meeste zonne-uren van Nederland, het ligt vlakbij grote steden als Rotterdam, Antwerpen en Gent. Een regio die weinig tot geen drukte en files kent.


Wat wordt geboden?

 • De mogelijkheid om gevestigd apotheker te worden van één van de ziekenhuizen.
 • Een dienstverband van 36 uur per week, werkdagen en tijden in overleg.
 • Een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Ziekenhuizen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • 8,33% vakantietoeslag en 8,33% eindejaarsuitkering naast je salaris. Je bouwt tevens een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Een verhuisvergoeding bij verhuizing naar de regio.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Levin Aben, managing partner Erasmus Adviesgroep via 0651978375 of l.aben@erasmusadviesgroep.nl.

datum: per direct
Specialisme: Klinische Farmacie – Ziekenhuisapotheker
Locatie: Zeeland

Contact:
Levin Aben
T. 0651 978 375 (ook ’s-avonds)
E-mail: l.aben@erasmusadviesgroep.nl

Leave a Reply