Symbiant

Symbiant is een regionale samenwerking van Pathologie laboratoria in Noord-Holland.

Bij Symbiant werken 25 pathologen die gezamenlijk een professionele combinatie vormen. De pathologen werken over 3 werklocaties: MCA Gemini Groep in Alkmaar, WestfriesGasthuis in Hoorn en ZaansMC in Zaandam. De organisatie telt 130 medewerkers.

Er wordt gewerkt aan de realisering van een hoogwaardig Pathology Expert Centre. Door intensieve samenwerking wordt een efficiencyslag gemaakt, doublures voorkomen en biedt de samenwerking mogelijkheden te excelleren op wetenschappelijk gebied door afstemming, diepgang en concentratie.

Symbiant streeft er naar om, in een optimale interactie met haar klanten, pathologische diagnostiek, innovatie, onderwijs en onderzoek te leveren van hoge kwaliteit. Symbiant heeft de ambitie om een regionaal leidende rol in te nemen. Regionale schaalvergroting (buiten Noord-Holland) moet leiden tot doelmatigheidswinst.

Onze samenwerking met deze organisatie

  • Medisch Manager Pathologie – 2011
    Ter versterking van de organisatie gaat de organisatie op zoek naar een Medisch Manager, patholoog. Dank zij ons netwerk binnen deze beroepsgroep hebben wij een aantal kandidaten kunnen voorstellen. Uiteindelijk is men tot een keus gekomen. De desbetreffende patholoog is nog steeds werkzaam in deze functie en verbonden aan de organisatie.
  • Patholoog – 2011
    Ter versterking van de staf zijn wij op zoek gegaan naar een patholoog met aandachtsgebied Cytologie. Dank zij ons netwerk hebben wij een kandidaat kunnen interesseren voor deze organisatie. Deze patholoog met deze bijzondere aandachtsgebied is in 2011 in dienst getreden en nog steeds verbonden aan de organisatie.

Voor referenties verwijzen wij naar de heren dr. Mehdi Jiwa, patholoog en voorzitter van de Raad van Bestuur van Symbiant BV en naar de heer dr. G.H. Burger, Medisch manager Pathologie.

Contactpersoon
Joop Verhagen
Mobiel: 0651 40 29 18
E-mail: j.verhagen@erasmusadviesgroep.nl

Waarneming / Interim

Tijdelijke professionaliteit biedt een ziekenhuisorganisatie en/of medische vakgroep een oplossing voor een probleem van vandaag en biedt de organisatie gelijkertijd (speel)ruimte voor een definitieve oplossing in de toekomst.

Erasmus Adviesgroep biedt u tijdelijke professionaliteit. Professionals met specifieke kwaliteiten voor

  • het toevoegen van tijdelijke kennis aan de organisatie
  • het opvullen van leemten in het management en binnen vakgroepen
  • het uitvoeren van kleine en grotere reorganisaties

Wij onderscheiden twee tijdelijke professionele invulling:

Medische specialisten die beschikbaar zijn voor waarneming binnen een vakgroep
Interim managers die opdrachten uitvoeren op specifieke deelgebieden zoals het professionaliseren van een bedrijfsonderdeel.