Medisch Manager / hoofd afd. apotheek

Functieomschrijving
Ben jij die ondernemende ziekenhuisapotheker die de afdeling apotheek naar een nog hoger plan kan brengen? Dan zoeken wij jou!

Als medisch manager apotheek stuur je samen met het afdelingshoofd bedrijfsvoering de afdeling apotheek aan. Deze afdeling bestaat uit de ziekenhuisapotheek, poliklinische apotheek, geneesmiddelteam, CSA en diëtetiek en telt zo’n 80 medewerkers. De ziekenhuisapotheek verzorgt tevens de farmaceutische dienstverlening voor verschillende woonzorgcentra  en expertisecentra in de regio.

Je bent de gevestigd apotheker van de ziekenhuisapotheek en de poliklinische apotheek en bent lid van de medische staf. Je geeft direct leiding aan de (ziekenhuis)apothekers. Je rapporteert aan het duale management van het cluster Medisch Ondersteunende Specialismen.

Als ziekenhuisapotheker heb je meerdere farmaceutische taken. Deze worden in overleg met de overige leden van de vakgroep farmacie vastgesteld. Specifieke kennis van en ervaring op het gebied van de doelmatige inzet van nieuwe, dure geneesmiddelen is gewenst.

De apotheek is goed georganiseerd en zet de komende jaren in op versterking en verbreding van de farmaceutische patiëntenzorg in hun zorggroep. Er kan hierbij gedacht worden aan mogelijke samenwerkingspartner(s) op diverse gebieden. In deze ontwikkelingen wordt er van jou een ondernemende, innovatieve en sturende bijdrage verwacht om de volgende bouwstenen te plaatsen op het stevige fundament van de afdeling apotheek.

Functie eisen
Je bent een geregistreerd ziekenhuisapotheker met enige jaren ervaring als leidinggevende. Je hebt een ondernemende, heldere toekomstvisie op de algemene gezondheidszorg inhoudelijk en in het bijzonder op specialistische farmaceutische zorg. Je bent in staat om die visie op een verbindende manier richting en uitvoering te geven.

Jouw organisatiebewustzijn, sociale en communicatieve vaardigheden helpen  je bij het realiseren van jouw doelstellingen. Daarbij neem je zowel de medewerkers van de afdeling apotheek als de medische staf en de zorgpartners van het ziekenhuis mee, met wie je korte lijnen onderhoudt.

Je weet mensen te enthousiasmeren. Je bent bekend met de verhoudingen binnen het ziekenhuis en weet hier adequaat mee om te gaan. Je bent een teamspeler die als resultaatgericht en als doorzetter bekend staat. Je herkent talent en bent inspirator voor anderen en zorgt voor een daadkrachtige organisatie. Je hebt gevoel voor innovaties en creëert een klimaat waarin initiatief gewaardeerd en gefaciliteerd wordt.

Arbeidsvoorwaarden
Wij zijn op zoek naar een ervaren ziekenhuisapotheker voor 0,8 tot 1 FTE. Salariëring vindt plaats conform de CAO ziekenhuizen, regeling AMS.

De organisatie
Het ziekenhuis staat midden in de samenleving en biedt kwalitatief hoogwaardige zorg, dichtbij en in een omgeving die een gevoel van ‘thuis’ oproept.

Hun passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Het ziekenhuis wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. Zij zoeken op persoonlijke wijze en samen met hun patiënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt

Per direct
Locatie: Noord-Brabant


contactpersoon:
Levin Aben
email: l.aben@erasmusadviesgroep.nl
tel.: +31 6 5197 8375 (ook ’s avonds)

Leave a Reply